شنبه 27 ارديبهشت 1404    12:12:12
سال سرمایه گذاری برای تولید
Header
کاشت حلزون شنوایی

کاشت حلزون شنوایی

کاشت حلزون شنوایی
  تاريخ:سوم بهمن 1403 ساعت 11:30   |     کد : 4033   |     مشاهده: 226
بخش اول- حمایت هیات امنای صرفه جویی ارزی از اعمال کاشت حلزون شنوایی

1) سالانه حدود 3000 کودک مبتلا به کم شنوایی یا ناشنوایی شدید مادرزادی در کشور متولد میشوند که از این تعداد، حدود 2000 مورد با انجام عمل کاشت حلزون از نعمت شنوایی برخوردار می شوند (سایر بیماران به دلایل مختلف از جمله ناهنجاریهای آناتومیک گوش یا عقب ماندگی شدید ذهنی کاندید مناسبی برای عمل کاشت حلزون محسوب نمی شوند). با انجام این عمل ، کودک نا شنوا ، با گذراندن یک روند تکاملی طبیعی – نظیر سایر همسالان خود – این فرصت را پیدا خواهد کرد که فرآیند تعلیم و تربیتی خود را ، در مدارس عادی آموزش و پرورش طی نماید.

2) بهترین سن انجام عمل کاشت حلزون، قبل از سن 4 سالگی است ؛ البته قید سقف سنی یاد شده، بدین معنی نیست که بعد از 4 سالگی، عمل جراحی فاقد اثر خواهد بود، بلکه براساس گزارش های آماری بعد از این سن، شانس موفقیت کاشت حلزون کاهش یافته و جهت رسیدن به اثرات مطلوب نیاز به برگزاری جلسات بیشتر بازتوانی شنوایی و همکاری بیشتر والدین می باشد.

3) عمل کاشت حلزون شنوایی ، از سال 1372 در ایران آغاز شد و هیات امنای صرفه جویی ارزی به عنوان بزرگ ترین حامی اعمال کاشت حلزون شنوایی در کشور، از آغاز انجام این اعمال در کشور تاکنون با تامین رایگان پروتز حلزون شنوایی برای بیماران ناشنوای کاندید عمل کاشت حلزون، در مجموع از بیش از 19،000 عمل کاشت حلزون، حمایت به عمل آورده است و با حمایت های به عمل آمده از سوی هیات امنای صرفه جویی ارزی از اعمال کاشت حلزون شنوایی، تعداد اعمال از 174 عمل در سال 1387 به 1885 عمل در سال 1402 و تعداد مراکز کاشت از سه مرکز در سال 1384 به 16 مرکز درپایان سال 1402 رسیده است.

4) با توجه به سیاستهای وزارت بهداشت، جهت تسریع و تسهیل در امر رسیدگی به مشکلات بیماران ناشنوای کاندید عمل کاشت حلزون شنوایی و به حداقل رساندن صف انتظار عمل مذکور، طرح ملی تحول کاشت حلزون شنوایی از ابتدای شهریور 1401 آغاز شد و مقرر گردید که علاوه بر تامین رایگان پروتز حلزون شنوایی توسط هیات امنای صرفه جویی ارزی، سایر هزینه های اعمال کاشت شامل هزینه هتلینگ بیمارستانی، هزینه حق العمل تیم جراحی و هزینه جلسات گفتار درمانی و بازتوانی شنوایی در سال اول بعد از عمل کاشت توسط وزارت بهداشت تقبل شده و انجام عمل کاشت برای گوش اول بیماران ناشنوا در مراکز دولتی رایگان گردد.

5) با آغاز اجرای طرح تحول کاشت حلزون شنوایی، با تلاش و کوشش مضاعف کارکنان واحدهای ذی ربط در هیات امنای صرفه جویی ارزی و سرعت گرفتن فرآیند مدیریت توزیع و صدور حواله تحویل پروتز حلزون شنوایی، در سال 1401، تعداد 1892 و در سال 1402 تعداد 1885 پروتز حلزون شنوایی بین 16 مرکز کاشت حلزون دولتی و مراکز غیردولتی وابسته در سراسر کشور توزیع شد و در طی سه سال گذشته در مجموع 5207 دستگاه پروتز حلزون شنوایی تحویل مراکز کاشت حلزون در سراسر کشور گردید.

6) حمایت هیات امناء از تعویض پردازشگر شنوایی: پروتز حلزون شنوایی دارای دو جزء بخش کاشتنی (داخل گوش) و پردازشگر شنوایی (خارجی) می باشد که نیمه عمر پردازشگر خارجی ده سال بوده و بعد از این مدت نیاز به تعویض دارد و بعد از سپری شدن زمان یاد شده در صورت عدم تعویض، احتمال از کار افتادن پردازشگر به میزان قابل توجهی افزایش یافته و این موضوع، موجب قطع ارتباط بیمار با جهان خارج شده که پیامد آن، بروز اختلال در روند زندگی فردی و اجتماعی از جمله عدم امکان حضور در واحد آموزشی می باشد.

7) با توجه به اینکه دورنمای اجرای طرح تحول کاشت حلزون شنوایی، تسریع و تسهیل در امر رسیدگی به مشکلات بیماران ناشنوای کاندید عمل کاشت حلزون شنوایی و ایجاد رضایتمندی نزد خانواده های شریف این بیماران بوده است، با بررسی به عمل آمده توسط هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، یکی از موارد نارضایتی خانواده های بیماران از روند انجام عمل کاشت حلزون در کشور، فراهم نشدن امکان جایگزینی پردازشگرهای قدیمی( با نیمه عمر بیش از ده تا پانزده سال) و مشکلات و مسائل ناشی از اختلال یا توقف عملکرد این پردازشگرها بوده است. بر اساس آمار اخذ شده از مراکز کاشت حلزون سراسر کشور و شرکتهای نمایندگی کمپانیهای سازنده پروتز، تعداد 2،600 بیمار کاشت حلزون شده که بیش از 10 تا 15 سال از زمان انجام عمل کاشت حلزون آنها گذشته، واجد شرایط تعویض پردازشگر شناخته شدند و با تامین این پردازشگرها توسط هیات امنای صرفه جویی ارزی توزیع آنها از مردادماه سال 1402 آغاز شد.

8) مراکز شانزده گانه دولتی انجام اعمال کاشت حلزون شنوایی به شرح ذیل می باشند:

  • دانشگاه علوم پزشکی تهران- بیمارستان امیر اعلم تهران

  • دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی- بیمارستان لقمان حکیم تهران

  • دانشگاه علوم پزشکی ایران- بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران

  • دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا. . . - بیمارستان حضرت بقیه ا... الاعظم (عج) تهران

  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد- بیمارستان حضرت قائم (عج) مشهد

  • دانشگاه علوم پزشکی شیراز- بیمارستان خلیلی شیراز

  • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان- بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (س) اصفهان

  • دانشگاه علوم پزشکی تبریز- بیمارستان حضرت امام رضا (ع) تبریز

  • دانشگاه علوم پزشکی اهواز- بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز

  • دانشگاه علوم پزشکی کرمان- مرکز آموزشی درمانی شفا کرمان

  • دانشگاه علوم پزشکی همدان- بیمارستان فوق تخصصی بعثت همدان

  • دانشگاه علوم پزشکی بابل- بیمارستان آیت ا. . . روحانی بابل

  • دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه- بیمارستان امام‌خمینی (ره) کرمانشاه

  • دانشگاه علوم پزشکی گیلان- بیمارستان امیرالمومنین(ع) رشت

  • دانشگاه علوم پزشکی زاهدان- بیمارستان فوق تخصصی الزهرا (س) زاهدان

  • دانشگاه علوم پزشکی یزد- بیمارستان شهید رهنمون یزد
9) در مراکز شانزده گانه فوق ، کمیسیون های علمی متشکل از جراحان گوش و حلق و بینی ، کارشناسان شنوایی سنجی ، کارشناسان گفتار درمانی و روان شناسان بالینی ، با برگزاری جلسات منظم براساس شواهد و مستندات بالینی و پاراکلینیکی ارائه شده ، لزوم انجام کاشت حلزون در هر بیمار را ، مورد ارزیابی قرار می دهند .

10) با توجه به اینکه بعد از انجام اعمال کاشت حلزون شنوایی، بیماران حداقل باید به مدت یک سال در جلسات گفتار درمانی و بازتوانی شنوایی بعد از عمل شرکت کنند، مراجعه به مرکز کاشت حلزون در استان محل سکونت یا در استانهای هم جوار، باعث کاهش مشکلات مربوط به هزینه اقامت و هزینه ایاب و ذهاب خواهد شد. خوش بختانه در حال حاضر توزیع کشوری مراکز کاشت حلزون به صورتی است که از شمال غرب(تبریز) تا جنوب شرق(زاهدان) و از شمال شرق(مشهد) تا جنوب غرب(اهواز) و نواحی مراکزی(تهران، اصفهان، شیراز، کرمان) تحت پوشش این مراکز قرار دارند.

11) در حال حاضر انجام هر عمل کاشت حلزون شنوایی ، ششصد میلیون ریال هزینه دارد که مشتمل بر موارد زیر می باشد : 1. هزینه خرید پروتز شنوایی 2. هزینه هتلینگ بیمارستانی 3. هزینه تیم جراحی 4. هزینه های برگزاری جلسات گفتار درمانی و بازتوانی شنوایی در سال اول بعد از عمل کاشت حلزون

12) هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران ، براساس اهداف مطروحه در قانون تشکیل خود ، جهت فراهم ساختن زمینه استفاده تعداد بیشتری از بیماران از این فرصت - به ویژه بیماران محروم و نیازمند – با تامین رایگان پروتز حلزون شنوایی، از بیماران ناشنوای کاندید این اعمال حمایت به عمل می آورد.

13) هیات امنای صرفه جویی ارزی طی ده سال گذشته از 12830 بیمار ناشنوای کاندید عمل کاشت حلزون شنوایی با تامین رایگان پروتز حلزون مورد نیاز این اعمال حمایت به عمل آورده است. تعداد اعمال کاشت حلزون شنوایی مورد حمایت هیات امناء طی سالهای 1402-1393 در نمودار وجدول ذیل ارائه شده است:

14) تعداد اعمال کاشت حلزون شنوایی مورد حمایت هیات امنای صرفه جویی ارزی بین سال های 1393 تا 1402


15) شایان توجه است که بر حسب آمار کشوری، هزینه حمایت از یک فرد ناشنوا با متوسط سنی 65 سال،برای بودجه عمومی کشور، بالغ بر 8/000/000/000 تا 10/000/000/000ریال خواهد بود، در حالی که با انجام عمل کاشت حلزون با هزینه ای معادل یک شانزدهم تا یک بیستم هزینه فوق الذکر، نه تنها در هزینه های بودجه ای کشور، صرفه جویی به عمل خواهد آمد، بلکه با انجام این عمل، کودک ناشنوا به صورت کامل رفع معلولیت شده و امکان بهره مندی از یک زندگی کاملا عادی نظیر سایر هم سالان خود را خواهد داشت.

https://www.hoa-ir.com/News//4033
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 


نظرات خود را از طریق فرم ذیل ارسال بفرمایید


ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

  خیابان طالقانی، بین حافظ و نجات الهی، پلاک366

   ۰۲۱-۴۲۶۰۱۰۰۰      ۰۲۱-۸۸۸۰۷۲۴۴

   info@hoa-ir.com